
Jellemzően Ipolyszalkai, nagyon gyorsan elkészíthető étel.
Hozzávalók:
Személyenként: 1 szelet kb. 0,5 cm vastag réteges házisonka, és 2 db. kb. 10 cm-es házikolbász,
2 dcl paradicsomlé, olaj vagy zsír, 1 csapott ek. cukor.
Elkészítés:
A sonkaszeleteket cca. 5 cm-es szeletekre vágjuk és a kolbászokkal együtt olajon, vagy zsíron megpírítjuk. Mikor megpirult, felöntjük paradicsomlével, és puhára pároljuk benne a húsokat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mivel a sonka eléggé sós, a kolbász pedig fűszeres. Csupán a paradicsom savasságát kompenzálhatjuk egy kis cukorral. Ez az étel nem a kíméletességéről híres, úgyhogy a gyomornak van mit csinálnia utána. Friss kenyérrel az igazi és olyan időszakban ajánlott a fogysztása, amikor van lehetőség az emésztést támogatni némi vörösborral és kb. egy óra kiadós sziesztával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése